Hlavní obsah

Poslední dva medvědí tanečníci v Nepálu byli zachráněni

Novinky, tcs

Minulé úterý přišla z Nepálu dobrá zpráva, nezisková organizace World Animal Protection (WAP) oznámila, že se jí povedlo zachránit dva medvědy držené a týrané pro zábavu. Podle organizace se jedná o poslední medvědy, o kterých se ví, že byli drženi, aby tančili a prováděli různé triky.

Foto: World Animal Protection

Zachránění medvědi Rangila a Sridevi

Článek

Pracovníkům organizace se podařilo vystopovat mobilní telefony majitelů dvou medvědů pyskatých, kteří byli drženi v nelidských podmínkách. Za asistence policie byla zvířata medvědářům zabavena. Devatenáctiletý samec Rangila a o dva roky mladší samička Sridevi byli převezeni do rezervace Amlekhgunj a zbytek života už stráví v klidu.

Zvířata byla ulovena ještě jako mláďata a záhy prodána medvědářům. Ti jim rozžhavenou tyčí proděravěli nozdry a dírou pak protáhli provaz, aby mohli šelmy lépe ovládat. Medvědům také kvůli vlastnímu bezpečí vytrhali všechny zuby.

Foto: World Animal Protection

Triky medvědáři učí zvířata tím nejkrutějším možným způsobem.

„Je nesmírně zneklidňující vidět zvířata ukradená z divočiny a smutná realita je, že takto trpících zvířat je po celém světě ještě spousta,“ uvedl Neil D´Cruze z WAP s tím, že většinou jsou šelmy drženy hlavně proto, aby pobavily turisty z bohatších zemí.

Medvědáře stopovali lidé z organizace WAP ve spolupráci s místní policií více než rok, než se podařilo zjistit místo, kde muži s šelmami pobývají. Oběma policie udělila „ostré varování“ a oba podepsali právně závazné prohlášení, že pokud budou někdy viděni s nějakým medvědem, dojde k mnohem přísnějšímu potrestání.

Foto: World Animal Protection

Majitel medvědice přistižen policií.

Určitě se nejedná o ten nejpřísnější trest, pro lidi z organizace WAP je však nejdůležitější, že dokázali vysvobodit další dvě týraná zvířata.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám