Hlavní obsah

Francouz ušel se zavázanýma očima po laně téměř půl kilometru

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový světový rekord vytvořil v sobotu teprve osmnáctiletý slackliner Pablo Signoret z Francie. Během nervy drásajících 26 minut přešel Signoret lano o délce 422,82 metrů napnuté v údolí Š´-men-kuan v jihočínské autonomní prefektuře Ta-li paj.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Světový rekord v chůzi po laně se zavázanýma očimaVideo: Reuters

 
Článek

Úspěšný pokus o překonání světového rekordu se odehrál v rámci soutěže 2017 International highline challenge, ve které se soutěžící předháněli právě v tom, kdo dokáže s šátkem přes obličej dojít nejdál.

Ve finále se Signoret potkal ještě s Antony Newtonem a Mia Nobletovou. „Nejlepší na slacklineu je objevování takovýchto nádherných míst v horách a nad kaňony,“ vysvětlila bývala krasobruslařka, proč se dala právě na tenhle koníček a sport.

„Spousta lidí si myslí, že jsme šílenci a že je to nebezpečné, ale jakmile se zaháknete k lajně, nic se vám nemůže stát,“ dodal Newton.

Slackline je poměrně nová disciplína (vznikla v sedmdesátých letech), která ale nabývá na popularitě. Od provazochodectví se odlišuje zejména použitím materiálu na lano a také tím, že slacklineři nepoužívají tyče na udržování rovnováhy. Lano má většinou tvar plochého popruhu širokého 19 až 50 milimetrů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám