Hlavní obsah

Australské město obléhá obrovské hejno kaloňů

Obyvatelé Charters Towers ležícího v australském státě Queensland se potýkají s neobvyklými problémy. Nad jejich městem se sdružuje obrovské hejno kaloňů. Kvůli velkému množství jejich výkalů muselo vedení města uzavřít spoustu veřejných míst. Situace je natolik vyhrocená, že se řada tamních obyvatel domnívá, že jediným řešením je jejich odstřel, tvrdí deník Daily Mail.

BEZ KOMENTÁŘE: Nad australským městem se vznášelo obrovské hejno kaloňů

 
Článek

Kaloňové, blízcí příbuzní netopýrů, mají na svědomí uzavření tamního plaveckého bazénu a dvou městských parků. Nad městem jich poletuje tolik, že jsou jejich výkaly téměř všude. Obyvatelé si však nestěžují jen na exkrementy, trápí je i nekonečný hluk, který vydávají.

Starostka města Liz Schmidtová tvrdí, že městská rada dělá vše, aby neobvyklý problém vyřešila. Zoufalí obyvatelé však ztrácejí trpělivost a snaží se vzít situaci do vlastních rukou.

Na sociálních sítích vytvořili skupinu, kde se utvrzují v názoru, že jediným možným řešením je odstřel kaloňů. Skupinu založil jistý Jack McDougall, který tvrdí, že tím chtěl vyvolat politický tlak. Jedině tak se prý mohou dát věci do pohybu.

Členové tamního tenisového klubu se však domnívají, že situaci vyřeší australská vláda.

„Vláda musí začít okamžitě jednat. Nedávná rekonstrukce tenisových kurtů byla hrazena z vládních zdrojů, jsem si proto jistá, že nechce přihlížet, jak její investici ruinuje hejno kaloňů,“ svěřila se Daily Mailu mluvčí sportovního klubu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám