Hlavní obsah

Policejní kamery zachytily nouzové přistání letadla na rušné silnici

Novinky, tcs

Jedenašedesátiletý pilot Marc Allen Benedict si za kniplem svého letadla prožil perné chvíle, když po problémech s motorem musel v neděli přistát na poměrně rušné silnici Keene Road ve Floridském městě Clearwater. Během přistání zavadil o větvě stromů a letadlo nakonec skončilo s poškozeným čumákem a křídlem u krajnice. Nehoda se obešla bez zranění.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Letadlo nouzově přistálo na rušné silniciVideo: Pinellas County Sheriff´s Office, Reuters

 
Článek

Benedict se svým jednomotorovým letadlem Rockwell Commander 112A vzletěl kolem deváté hodiny ranní z letiště Clearwater Airpark. Spolu s ním byl ještě na palubě pětapadesátiletý Gregory Guinee. Oba muži měli namířeno na letiště Zephyrhills Municipal Airport, kde přistáli, občerstvili se a nabrali palivo na zpáteční cestu.

Během ní si ale Benedict uvědomil, že je s motorem něco v nepořádku. Obával se, že bezpečně už se na letiště nedostanou, a tak se rozhodl najít vhodné místo pro nouzové přistání. Po chvíli hledání si vybral rovnou a dlouhou silnici Keene Road. Benedict si navíc všiml, že na silnici se nacházejí dvě policejní hlídky, které na místo vyrazily za účelem dopravní kontroly.

Přistání zachytily kamery policistů

Benedict doufal, že když policisté uvidí přistávající letadlo, pokusí se dopravu co nejvíce omezit. Navedl tedy letoun na přistání. Během něj však zavadil levým křídlem o strom, letadlo se roztočilo, a nakonec skončilo na chodníku.

Překvapení policisté okamžitě zabezpečili okolí a mužům v letadle vyrazili na pomoc. Kamery v jejich autech celé přistání natočily. Benedict a Guinee vyvázli z nehody bez škrábnutí. Zraněn nebyl ani nikdo jiný. „Sdělil mi, že nebýt toho stromu, tak by se přistání povedlo,“ uvedl Dan DiFrancisco, jeden z policistů, který na místě zasahoval.

Oba muži z letadla se k celému incidentu odmítli vyjádřit, příčinu nouzového přistání a následné havárie už vyšetřují příslušné úřady.

Reklama

Výběr článků

Načítám