Hlavní obsah

Synchronizované krmení. Potápěči se podařilo natočit velice plaché úhořovce

Novinky, tcs

Unikátní záběry dokázal natočit Mohamed Siraj Ahmed, když se potápěl v Indickém oceánu u atolu Baa na Maledivách. Úhořovci jsou nesmírně plachá zvířata a z písku na mořském dně vylézají, jen když mají pocit absolutního bezpečí. Pak se jako na povel vztyčí a začnou lapat do svých tlam co možná nejvíce planktonu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Úhořovci při lovení potravy vypadali, jako by synchronizovaně tančiliVideo: Caters News, AP

 
Článek

„Je pocta je vůbec vidět,“ sdělil potěšený potápěč agentuře Caters TV. Úhořovce se mu podařilo zachytit na krátký okamžik, kdy se celá kolonie rozhodla nakrmit. Jakmile se potápěč dostal jen o trochu blíže, fascinující podvodní tvorové zase okamžitě zmizeli do svých komůrek v písčitém dně.

Úhořovci obývají teplé vody Indického, Tichého i Atlantského oceánu a dorůstají délky zhruba čtyřiceti centimetrů. Žijí v koloniích čítajících až několik set jedinců, kterým se někdy říká rovněž zahrady (odtud anglický název garden eel).

Mají velice dobře vyvinutý zrak, a kromě toho dokáží vycítit i vibrace, které potápěč produkuje vypouštěním kyslíku. Zachytit je tak vyžaduje opravdu notnou dávku štěstí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám