Hlavní obsah

Za pozůstalými po střelbě v Texasu přijela jednotka psů utěšovatelů

Američan Tim Hetzner založil projekt, jehož cílem je pomáhat těm, kteří to zrovna potřebují. Se svými psy utěšovateli tak objíždí nemocnice, domovy důchodců nebo třeba pozůstalé po katastrofách. V neděli psí jednotka zavítala do texaského městečka Sutherland Springs, aby utěšila pozůstalé po nedávné střelbě v tamním kostele.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Za pozůstalými po střelbě v Texasu přijela jednotka psů utěšovatelůVideo: AP

 
Článek

Hetzner je ředitelem neziskové organizace Lutheran Church Charities, pod jejíž záštitou založil v roce 2008 právě projekt se psy, který nazval The K-9 Comfort Dog Ministry. „Začali jsme v srpnu roku 2008. To kouzlo, které mají psi v sobě, vidím od té doby dnes a denně. Mají šestý smysl, díky kterému dokážou vycítit, že lidé trpí. A to je pro tento projekt klíčové,“ svěřil se agentuře AP Hetzner.

Podle něj chce poskytnout lásku, uklidnění a soucit těm, kteří si prošli jakýmkoliv neštěstím. Jezdí do nemocnic, domovů důchodců, na pohřby, slouží také veteránům a rodinám policejních strážníků.

V neděli přijeli psi plnit své poslání do městečka Sutherland Springs v Texasu, kde začátkem listopadu Devin Patrick Kelley vtrhl do baptistického kostela a postřílel tam 26 lidí včetně několika malých dětí. [celá zpráva] „Pojedeme kamkoliv, kde bude možno alespoň malým způsobem pomoci. Lidé se se svým trápením potřebují někomu svěřit a psi jsou k tomu ideální,“ myslí si Hetzner.

Podle něj je na psech něco kouzelného. „Když psa člověk pohladí, sníží se jeho krevní tlak a uvolní se. A když je uvolněný, dokáže mnohém snáze mluvit o tom, čím si prošel. A psi jsou dobří posluchači. Jsou důvěryhodní a nikoho neodsuzují," uzavřel.

Reklama

Výběr článků

Načítám