Hlavní obsah

Amatérský fotograf dokonale zachytil krásu slovenské přírody

Novinky, tcs

Třiatřicetiletý Majo Chudý je vášnivým fotografem slovenské přírody. Kvůli těm nejlepším záběrům je schopen procestovat tisíce kilometrů a přespávat na vrcholcích strmých útesů. Výsledkem je pak unikátní časosběrné video, na které se nyní můžete podívat.

Few Moments 3Video: Majo Chudý

 
Článek

Slovenský fotograf z Vinohrad nad Váhom se technice časosběrného snímání (timelapse) věnuje už čtvrtým rokem ve svém volném čase. V rámci svého projektu Few Moments natočil už třetí video, které zachycuje krásu slovenské přírody.

Na video, které trvá něco přes šest a půl minuty, použil Chudý 16 000 snímků. Nafotil jich však víc než 40 000 a během jednoho roku nacestoval přes 10 000 kilometrů. Vytvoření několikasekundových záběrů si obvykle vyžádalo hodiny strávené v terénu a nezřídka skončilo neúspěchem, hlavně kvůli počasí.

Někdy záběry překazil příliš dlouhý výstup na vrchol. „Občas se stalo i to, že jsem třeba východ slunce zaspal,“ přiznal se fotograf. Výstupy do hor s těžkým batohem plným vybavení mu často zpestřila divoká zvířata, ať už šlo o lišku, která se mu pokusila ukrást objektiv, nebo divočáky, které fotograf v noci potkal už na parkovišti.

V rámci videa Few Moments 3 se můžete pokochat úžasnými pohledy na vrcholky Malé Fatry, ledovcová jezera Roháčská plesa nebo ledopády na Šikľavé skále. Zbytek tvorby amatérského nadšence je k vidění na jeho webu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám