Hlavní obsah

Australanka uplavala půl kilometru, aby zachránila pětiletou holčičku z rozbouřeného oceánu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Joella Enderesová byla na procházce na jedné z pláží v australském městě Augusta, když k ní přispěchal vystrašený muž. Požádal ji, aby mu pomohla se záchranou pětileté holčičky na kajaku, kterou silný proud unášel do oceánu. Žena neváhala, skočila do vody a dítě se jí podařilo dostat do bezpečí. Podle deníku Daily Mail musela v rozbouřeném oceánu zdolat půlkilometrovou vzdálenost.

Foto: Profimedia.cz

Pobřeží poblíž australského města Augusta.

Článek

Vše se odehrálo v místě, kde řeka Blackwood ústí do oceánu. „Zrovna jsem šla podél ústí, když mě neznámý muž na holčičku upozornil. Proud ji unášel přímo do oceánu,“ řekla Daily Mailu Enderesová.

Ten den vál silný vítr a podmínky byly pro nezkušené plavce velmi těžké. Pětiletou Noemu Sampsonovou doprovázela na kajaku teta, holčička se však se svou lodí dostala do silného proudu, který ji rychlým tempem hnal do rozbouřených vod oceánu. Holčička se ale každou vteřinou vzdalovala od pobřeží.

„Jsem zkušená plavkyně, ve vodě se cítím dobře, ale nejsem zvyklá plavat tak velké vzdálenosti. Když jsem byla v půli cesty, říkala jsem si, že se k ní snad ani nedostanu,“ přiznala.

„Trvalo mi asi 20 minut, než jsem k ní doplavala. Vylezla jsem na kajak, posadila jsem si ji na klín a snažili se dostat ke břehu. Cesta zpět nám zabrala asi půl hodinu,“ řekla.

„Když jsme byly v bezpečí, uvědomila jsem si, jak vážná situace to byla. Kdyby se holčička převrátila, což se klidně mohlo stát, mohlo to skončit tragicky,“ uzavřela.

Reklama

Výběr článků

Načítám