Hlavní obsah

Skotský útulek si hýčká „plešatého” ježka bez bodlin

Novinky, tcs

Nedaleko Glasgow leží útulek Hessilhead Wildlife Rescue Centre, který před jednatřiceti lety založili manželé Christieovi. Už tři roky s nimi žije samička ježka jménem Baldy (Plešoun či Plešounka, chcete-li). Na první pohled byste v ní ježka zřejmě nepoznali, Baldy totiž nemá na svém těle ani jednu bodlinu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Ježek Baldy nemá bodlinyVideo: Caters News, AP

 
Článek

Ježka objevil před třemi lety na své zahradě obyvatel vesničky Duntocher. Neváhal a samičku, které mohlo být tak kolem pěti týdnů, dovezl manželům do jejich útulku. „Pamatuji si, jak manžel Andy otevřel krabici. Nikdy jsme nic podobného neviděli,“ zavzpomínala jedenasedmdesátiletá Gay pro agenturu Caters.

„Ještě že ji k nám ten člověk přivezl,“ podotkla Gay s tím, že bez bodlin by ježek neměl ve volné přírodě příliš šancí na přežití. Mladou ježčí dámu pojmenovali manželé Baldy a poslali ji na prohlídku k několika veterinářům, aby zjistili, co mohlo být příčinou absence bodlin. Odborníci se shodli – jde o genetický defekt a nedá se s tím nic dělat.

Baldy nebyla „plešatá“ úplně, na zádech měla dvě nebo tři bodliny. Ty ale byly velice křehké, a tak se jich veterináři radši zbavili. Od té doby Baldy žádné další bodliny nenarostly. „Její kůže je ale velice zdravá a Baldy je ve skvělé kondici. Do přírody ji vrátit nemůžeme, má však skvělý život a je o ní dobře postaráno,“ uzavřela Gay.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám