Hlavní obsah

V Thajsku našli novorozeně mezi odpadky, řada lidí usiluje o jeho adopci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V thajském městě Čiang Mai byla v neděli v plastovém barelu sloužícím na odpadky nalezena čerstvě narozená holčička. Ta potřebovala okamžité lékařské ošetření, její zdravotní stav už je však dobrý. Podle britského deníku Daily Mail událost následně odstartovala nebývalý zájem o její adopci.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Dítě se nacházelo v zapnutém ruksaku, kde bylo zabalené do přikrývek. Podle Daily Mailu byla holčička na světě teprve 12 hodin. Našli ji lidé, kteří v oblasti kolem osmé hodiny večerní uslyšeli pláč. Když holčičku mezi odpadky nalezli, ihned zavolali policii, která ji převezla do nemocnice. Tam jí podali kyslík a poskytli potřebné lékařské ošetření.

„Holčička je v pořádku a těší se dobrému zdraví. Brzy se jí ujme sirotčinec, a poté může začít proces adopce. Už volalo hodně lidí, kteří by si ji rádi vzali pod ochranná křídla. Někteří se na ni dokonce přišli podívat do nemocnice. Vypadá to, že bude mít nakonec skvělý život,“ řekl mluvčí tamní nemocnice Jiralak Jankrajai.

Policisté nyní prověřují okolní bezpečnostní kamery, matku dítěte se jim však prozatím vystopovat nepodařilo. Uvedli, že ať už dítě do odpadkového koše vhodil kdokoli, čeká ho trestní stíhání.

Reklama

Výběr článků

Načítám