Hlavní obsah

Pes šokoval veterináře, z žaludku mu vyoperovali 25 tenisových míčků

Je obecně známo, že psi jsou v jídle spíše nevybíraví. Ovšem oblíbená pochoutka fenky dobrmana Stelly, žijící se svými majiteli v anglickém Sunderlandu, je na pováženou. Poté, co přestala mít chuť k jídlu, ji majitelka raději vzala k veterináři. Ten jí v žaludku podle serveru Daily Mail nalezl 25 tenisových míčků, které musel ihned chirurgicky odstranit.

Foto: Profimedia.cz

Fenka Stella spolkla celkem 25 tenisových míčů.

Článek

Bývalá policistka Colin Hutchinsonová se obávala, že její milovaná sedmiletá fenka spolkla něco otráveného, když celé dny odmítala pozřít jakoukoliv potravu.

Veterináři se rozhodli pro operaci, když však psí žaludek otevřeli, nevěřili vlastním očím. Našli v něm totiž celkem 25 tenisových míčků o hmotnosti více než jednoho kilogramu. Většina z nich byla rozžvýkaná, jeden míček však zůstal v celku.

„Jak se Stelle podařilo takové množství míčků spolknout je mi záhadou. Měli jsme ale štěstí, kdyby operace neproběhla ten večer, mohla jí prasknout střeva a tím pádem bychom ji ztratili. Jsem veterinářům neuvěřitelně vděčná,“ prozradila Hutchinsonová.

Foto: Profimedia.cz

Většina míčů byla rozžvýkaná, jeden však zůstal v celku.

„Stella nahánění míčků miluje, nikdy jsem ale žádný neztratila. A když nějaký rozkouše, vyhodím ho do koše. Jediné vysvětlení je, že spolknuté míčky někde našla během nočních procházek,“ vysvětlila majitelka.

„Někteří psi jsou schopni sníst doslova cokoli. Za svoji kariéru jsem z jejich žaludků odstranil už spoustu cizích předmětů, ale tohle je v počtu tenisových míčků zcela jistě rekord,“ uzavřel veterinář Vet Jacqui.

Reklama

Výběr článků

Načítám