Hlavní obsah

Nejdelší psí jazyk na světě má bernardýnka Mochi

Novinky, tcs

Guinnessova kniha přináší mnohé pozoruhodné a zvláštní rekordy. Mezi ty nejpopulárnější patří rekordy ze zvířecí říše. Jedním z držitelů takového rekordu se nyní stala osmiletá fenka bernardýna jménem Mochi se svým téměř devatenáct centimetrů dlouhým jazykem.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Bernardýn má jazyk dlouhý téměř 19 centimetrůVideo: Reuters

 
Článek

Přesná délka jazyka fenky ze Sioux Falls v Jižní Dakotě činí 18,58 centimetru. Padl tak rekord, který doposud držel pekinéz jménem Puggy s necelými dvanácti centimetry.

Majitelka bernardýnky Carla Rickertová je na ni patřičně hrdá. „Všechno to věčné uklízení slin se nakonec vyplatilo,“ prohlásila s úsměvem Rickertová zástupcům Guinnessovy knihy rekordů.

Mochi si pořídila před šesti a půl lety z útulku a bernardýnka prý do života její rodiny přinesla štěstí a pohodu. Přinutit fenku vypláznout svůj dlouhý jazyk není příliš těžké. Stačí prý trocha arašídového másla, které Mochi naprosto zbožňuje.

„Mochi je tak skromná a tichá. Jsem si ale jistá, že je na svůj rekord hrdá stejně jako my,“ uvedla Rickertová pro deník Telegraph. Chlupaté psí krásce, zdá se, však víc než na rekordu záleželo na další porci arašídové pochoutky.

Reklama

Výběr článků

Načítám