Hlavní obsah

Muže po roce pustili z vězení, druhý den musel zpět. Věznice se zmýlila

Pouhý den volnosti si užíval sedmadvacetiletý Brit Ben Rowland, odsouzený za dvojité napadení. Poté, co strávil ve vězení rok, ho věznice v Leicesteru z ničeho nic propustila. Na svobodě se ale příliš dlouho neohřál. Po čtyřiadvaceti hodinách, musel zpět za mříže. Zaměstnanci vězení udělali chybu ve výpočtech. Muž si musí odsedět ještě pětatřicet dní. napsal britský deník Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Věznice v anglickém Leicesteru.

Článek

Na Rowlanda doma netrpělivě čekala přítelkyně Jenny Jamesová. „Máme spolu dvouleté a tříleté dítě, už jsme se na něj všichni těšili. Úplně nás to rozhodilo, já navíc trpím duševními problémy a toto mi na zdraví určitě nepřidá,“ prohlásila Jenny.

Na chybu se přišlo, když Ben navštívil sociálního kurátora, aby s ním projednal návrat do zaměstnání.  „Ten byl v šoku, když viděl, že je na svobodě,” uvedla Jenny. Poté mu bylo řečeno, že věznice udělala chybu ve výpočtech a že se musí vrátit zpět a odsedět si ještě 35 dní.

Jedním z trestů, který si odpykával, bylo těžké ublížení na zdraví. Při rvačce na večírku zmlátil jednoho z členů ochranky. Jeho roční trest byl však navýšen o 35 dní poté, co ve vězení pokousal strážníka. Podle přítelkyně to byla sebeobrana.

Mluvčí ministerstva spravedlnosti potvrdil, že byl Rowland umístěn do vazby a že se případ vyšetřuje.

Reklama

Výběr článků

Načítám