Hlavní obsah

Během 60 let ukradla šperky v hodnotě 40 miliónů korun, stařenka z USA je opět na svobodě

Šestaosmdesátiletá Doris Payneová z amerického státu Georgie byla v pátek propuštěna z vězení poté, co tamní soud potvrdil, že k jejímu odsouzení za poslední prohřešek není dostatek důkazů. Notorická zlodějka se ve vězení neobjevila poprvé, dosud ukradla šperky v celkové hodnotě přes 43 miliónů korun, napsal deník Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Doris Payneová je opět na svobodě.

Článek

Doris byla osvobozena poté, co soudkyně zamítla její poslední obvinění z údajné krádeže zboží z lékárny a obchodů s elektronikou a potravinami v hodnotě necelých dvou tisíc korun. „Neměli jsme dostatek důkazů, je volná,“ řekla listu The Atlanta Journal-Constitution soudkyně Marissa Goldbergová.

Foto: Profimedia.cz

Doris Payneová si své tresty odpykávala hned v několika věznicích.

Loupež se měla odehrát během července v jednom z obchodních domů ve městě Chamblee, kde byla policií zadržena. Doris ale byla v podmínce poté, co si za krádež náhrdelníku v loňském roce odseděla 120 dní v domácím vězení. Kromě toho tehdy dostala zákaz nakupovat v jakémkoliv obchodním areálu v okresu DeKalb County.

Stařenka je svými loupežemi proslulá. Za svůj život údajně ukradla šperky v celkové hodnotě přes 43 miliónů korun a tresty si odpykávala ve věznicích v Coloradu, Kalifornii a Nevadě. Nejdelší čas, který ve vězení strávila, činil pět let.

Foto: Profimedia.cz

Američanka byla svými krádežemi nechvalně proslulá.

Při krádežích měla osobitý styl, hezky se oblékala a prodavače v luxusních prodejnách se snažila okouzlit. Mezitím však házela drahé zboží do hlubokých kapes, které měla v šatech našité. Během své „zlodějské kariéry” použila 32 falešných jmen, 11 čísel sociálního zabezpečení a 10 dat narození. S krádežemi začala, když jí bylo něco přes dvacet let. Její život zachytil dokumentární film s názvem The Life and Crimes of Doris Payne.

Reklama

Výběr článků

Načítám