Hlavní obsah

Závodní automobil v Austrálii způsobil požár, diváci utrpěli vážné popáleniny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Během nedělních automobilových závodů v australském městě Alice Springs došlo k hrůznému incidentu. Deník Daily Mail informoval, že jeden z automobilů způsobil požár, který přivodil několika divákům vážné popáleniny. Jeden z mužů je v kritickém stavu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Zpravodajský server Northern Territory News oznámil, že se událost stala během závodů Red CentreNATS. Jeden z automobilů zrovna předváděl tzv. burnout, tedy protáčení zadních či předních kol takovým způsobem, že se pálí pneumatiky.

Jedná se o disciplínu oblíbenou zejména v Austrálii, při níž je přítomný mohutný kouř a silný zápach spálených gum. Čas od času se však stane, že se pneumatiky vznítí a kouř vystřídají plameny.

A to se stalo i nyní. Moment, kdy z automobilu vyšlehly plameny směrem k divákům, natočil jeden z přihlížejících. Požár zranil dvanáct lidí, ti byli ihned převezeni do nemocnice. Podle serveru BBC utrpěli dva muži, otec se synem, vážné popáleniny a byli letecky přepraveni do nemocnice v Adelaide. Starší z nich má údajně popáleniny na 20 procentech těla a je v kritickém stavu.

Závody byly posléze ukončeny. „Je to strašlivá situace. Všichni zranění jsou nyní v péči doktorů,“ uvedli pořadatelé události v prohlášení.

Reklama

Výběr článků

Načítám