Hlavní obsah

Hasiči dostali klobásky ze selátka, které předtím zachránili

Novinky, tcs

Díky hasičům ze stanice umístěné v městečku Pewsey v hrabství Wiltshire přežilo ničivý únorový požár stodoly osmnáct selat a dvě prasnice. Jedno ze selat se po necelém půl roce vrátilo zpět k hasičům v podobě klobásek jako výraz poděkování od farmářky.

Foto: Profimedia.cz

Prasátka unikla smrti jen o půl roku. (ilustrační foto)

Článek

„Přesně šest měsíců a jeden den poté, co hasiči Olsen a Richardson zachránili 18 selat z farmy v Miltonu, jsme dostali vzorek plodů naší práce té únorové noci,“ uvedli hasiči v pondělí na svém facebookovém profilu.

Skutečnost, že sele uniklo smrti jen o šest měsíců, vyvolalo na sociální síti rozruch a hasičská stanice po několika dnech svůj příspěvek raději smazala. „Vegetariánům se to asi líbit nebude,“ přiznala serveru stanice BBC majitelka farmy Rachel Riversová.

Foto: Profimedia.cz

Stanice příspěvek s klobáskami z Facebooku později raději stáhla.

„Prostě jsem jim chtěla poděkovat,“ dodala. Na dotaz, zda není divné, že hasičům naservírovala jimi zachráněné zvíře, poznamenala, že o tom prostě farmaření je. „Dávám těm zvířatům nejlepší možnou péči. Pak jsou na porážku a začlení se do potravního řetězce. Nemůžete si je přece všechny nechat jako mazlíčky,“ řekla Riversová.

Daru za záchranu farmy si hasiči velmi váží. „Děkujeme farmářce za její štědrost. Nebudeme lhát, ty klobásky byly fantastické,“ stojí v oficiálním prohlášení stanice.

Reklama

Výběr článků

Načítám