Hlavní obsah

Turisty v národním parku vystrašila puma

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zážitek na celý život mají dva američtí turisté, kteří se minulý měsíc během vycházky v kalifornském národním parku Sequoia setkali tváří v tvář s pumou americkou. Jeden z nich situaci natočil a video poskytl agentuře AP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Turisti narazili v lese na pumu americkouVideo: AP

 
Článek

Brian McKinney a Sam Vonderheide procházeli národním parkem, když před sebou zahlédli šelmu. Mysleli si, že se jednalo o pumu, ale nebyli si jistí.

„Nevěřil jsem tomu, pro jistotu jsem však začal natáčet video," napsal později McKinney na Facebook. Na videu je vidět, jak šelma běžela po pěšině a náhle zmizela za obzorem. Zvědaví muži se však chtěli přesvědčit a pokračovali v cestě.

O pár metrů dál spatřili kočkovitou šelmu v plné kráse. Seděla ve svahu jen pár metrů od nich a dívala se přímo na ně. „Tohle se mi moc nelíbí. Co budeme dělat?" ptal se jeden z nich. „Nevím, utíkat bychom asi neměli," odpověděl druhý.

„Nejenom, že jsem byl v šoku. Znepokojoval mě hlavně fakt, že se puma nacházela nad námi. Takhle se predátoři chovají, když loví," řekl později agentuře AP McKinney.

Museli se vrátit do kempu

Byl to první den jejich jedenáctidenní túry k hoře Mount Whitney. Protože však šelma odmítala opustit svoji pozici, rozhodli se raději vrátit zpět do nejbližšího kempu. „Tu noc jsme nemohli usnout,” svěřil se listu Fresno Bee McKinney.

Další den se vydali opět na cestu. Na místě, kde pumu spatřili, však naštěstí našli pouze její stopu.

Reklama

Výběr článků

Načítám