Hlavní obsah

Dýchací přístroj drží holčičku při životě. Rodiče však nezvládají platit účty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Maddison Sherwoodová z anglického města Loughborough se narodila se spinální svalovou atrofií 1. typu a od svých devíti měsíců nedokáže dýchat bez pomoci dýchacího přístroje. Ten však vyžaduje velké množství energie a její rodiče nezvládají platit účty. O problému, který je otázkou života a smrti, informoval Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Život Maddison Sherwoodové je závislý na dýchacím přístroji.

Článek

Když se Maddison narodila, doktoři její rodiče upozorňovali, že by se nemusela dožít ani svých druhých narozenin. Odvážná holčička se však všem lékařským vyhlídkám postavila čelem a dnes je jí už devět let.

Je to i velká zásluha rodičů, kteří opustili zaměstnání a věnují Maddison celodenní péči. Nyní se ovšem potýkají s velkým problémem, neboť zvýšená spotřeba energie kvůli dýchacím přístrojům je dostala do dluhů.

Lidia a Jamie Sherwoodovi Daily Mailu prozradili, že v současné době dluží částku ve výši 150 liber (asi 4300 korun). „Je strašně stresující starat se o účty za energii, obzvlášť když se současně musíme starat o Maddison,” říká Lidia.

Foto: Profimedia.cz

Matka věnuje holčičce celodenní péči.

„Je to pro nás záležitost života a smrti. Dříve jsme platili měsíčně 163 liber (asi 4700 korun), což jsme zvládali. Nyní se částka navýšila na 230 liber (kolem 6640 korun), a to si nemůžeme dovolit. Už v minulosti jsme byli nuceni obrátit se na charitativní organizace, protože jsme se oba museli vzdát zaměstnání. Celý čas věnujeme péči o ni,” dodává.

Chtějí speciální tarif

„To, co opravdu chceme, je zvláštní tarif pro rodiny s dětmi závislými na dýchacích přístrojích. Nejsme jediní, kteří se s tímto problémem potýkají,” říká matka holčičky.

„Díky lékařským pokrokům dnes může stále více lidí s dýchacím přístrojem bydlet doma, což je úžasné. Energetické firmy si ale musí uvědomit, že se to v dnešní době děje, a pohnout se kupředu,” uzavírá.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám