Hlavní obsah

Sloni si v oaklandské zoo užívali sprchy, kterou jim zajistili místní hasiči

Novinky, tcs

Ve čtvrtek 3. srpna si sloni v americkém Oaklandu mohli dopřát netypické osvěžení. Na žádost vedení místní zoologické zahrady je přijeli pokropit hasiči z nedaleké stanice číslo 28. Nečekaná sprcha potěšila jak tlustokožce, tak návštěvníky, kteří rozdováděné slony pozorovali.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Sloni uvítali osvěžení od hasičůVideo: Reuters

 
Článek

Slonice Lisa, M´Dunda a Donna společně se samcem Oshem nakráčeli do bazénu ihned, jakmile zahlédli první kapky ledové vody padající do výběhu. Slonice Lisa si pak ještě blaženě dopřála několik dobrot, které pro ni připravili chovatelé.

„Vypadají, že si to užívají, ve skutečnosti však nevíme, co si opravdu myslí,“ sdělila s úsměvem a nadsázkou kurátorka místní zoo Colleen Kinzleyová serveru East Bay Times. Dodala, že k pozvání hasičů nebyl žádný závažný důvod. Teploty se pohybovaly mezi 20 a 30 stupni Celsia a slonům rozhodně nehrozilo přehřátí.

Kinzleyová přiznala, že spíše šlo o malé zpestření pro slony a koneckonců i pro hasiče. „Většinu času, když vyjíždíme mezi lidi, tak jde o velice špatnou situaci. Tohle byl ale velmi povedený den,“ ocenil celou akci jeden z hasičů Mark Perez.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám