Hlavní obsah

Slovenská firma nabízí tatranský vzduch v konzervách

Právo, Ivan Vilček, Bratislava

Chcete si třeba na pražském Václavském náměstí loknout čerstvého vzduchu z Vysokých Tater? Žádný problém. Stačí si koupit konzervu s tatranským vzduchem, kterou nabízí slovenská firma. A ne, nejedná se o žádný žertík.

Foto: Tatrakon

Tatranský vzduch

Článek

Společnost Tatrakon, známá výrobou konzervovaných potravin, se totiž rozhodla uchovat tatranský vzduch v plechové nádobě. Ve svém e-shopu nabízí konzervu s tatranským vzduchem za 1,49 eura (asi 39 Kč).

Ke složení firma uvádí: 80 % tatranského kyslíku, 10 % zvuku pasoucích se oveček, 5 % energie kapek rosy, 3 % atmosféry procházky jehličnatým lesem a 2 % paprsky vycházejícího slunce nad tatranským štíty. Vtipně je určena i minimální trvanlivost: „Do otevření.“

Na konzervě je uvedeno, že vzduch pochází z nadmořské výšky 2654 metrů, co je výše Gerlachovského štítu.

Úsměvný suvenýr

Na opakující se otázky, zda se nejedná o vtip firma zdůraznila, že tento suvenýr je opravdu možné zakoupit ve vybraných prodejnách v Tatrách a ve firemním e-shopu.

„Je to blbost, ale je to vtipné,“ reagoval na sociální síti jeden ze zájemců. „Pokud si objednám 100 kilogramů, dostanu slevu?“ zajímal se další. „Já tomu věřím. Viděl jsem, že mají natažené potrubí až na Gerlach,“ kontroval jiný.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám