Hlavní obsah

Úředníci nepoužili selský rozum, čímž dohnali pětiletou holčičku k slzám

– Londýn
Novinky, zkr

Mezinárodní pozornost přilákal případ pětileté holčičky z Londýna. Ta prodávala minulý víkend návštěvníkům festivalu Lovebox u svého improvizovaného stánku doma vyrobenou limonádu. K tomu však neměla povolení, tak jí za to místní úředníci udělili pokutu 150 liber (zhruba 4350 Kč), napsala agentura AP.

Pětiletá dívka dostala pokutu za to, že prodávala na festivalu svou domácí limonáduVideo: Novinky/AP

 
Článek

„Šli jsme do obchodu, koupili pár citrónů, našel jsem recept na internetu a vyrobili jsme limonádu. Pak jsme vyrazili na konec naší ulice, kde se konal hudební festival a procházelo tudy mnoho návštěvníků. Usadili jsme se tam a na tvářích lidí se okamžitě objevily úsměvy,“ popisuje dívčin otec Andre Spicer. Jeho dcera přitom nabízela kelímek pití za 50 pencí (zhruba 15 Kč).

Po chvíli k nim přistoupili čtyři úředníci a velmi oficiálně jim začali odříkávat text o porušování místních obchodních norem, až jim nakonec udělili pokutu. „V půlce toho se moje dcera rozplakala a začala říkat, že udělala zlou věc, že udělala něco špatně. Tak jsem jí držel, zatímco vzlykala. Bylo to opravdu srdcervoucí,“ dodal Spicer.

Úřad se omluvil

Poté, co se o svou neblahou zkušenost podělil s médii, v pátek odpovědný úřad pokutu okamžitě zrušil.

„Je nám moc líto, co se stalo. Očekáváme od našich úředníků, že budou používat selský rozum a své pravomoci budou využívat rozumně, což se jasně nestalo,“ stojí v oficiálním prohlášení.

Reklama

Výběr článků

Načítám