Hlavní obsah

Řidiče zadrželi za vysokou rychlost, když vezl ženu do porodnice

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když policisté zastaví vůz řítící se vysokou rychlostí a zjistí, že je v něm žena, která se chystá rodit, většinou nabídnou řidiči eskortu, aby se dostal do nemocnice ještě rychleji a bezpečněji. Něco jiného si očividně myslel strážník, který právě konal službu u městečka Creola v americkém státě Louisiana. Nastávajícího otce na místě zadržel.

Foto: Profimedia.cz

Policejní strážník zadržel muže vezoucího manželku k porodu (ilustrační foto).

Článek

Celý incident se odehrál v pondělí večer. Zak Evans trávil se svou těhotnou ženou Bridget klidný večer doma. Bridget náhle začala rodit, téměř dva měsíce před plánovaným termínem. Zak na nic nečekal, naložil ženu do auta a vyrazil do nemocnice v Cabrini.

„Nekoukal jsem se na tachometr. Bál jsem se o ženu, která krvácela, i o dítě. Bál jsem se, že by mohlo umřít,“ popsal Zak situaci pro stanici KALB. Po silnici se řítil rychlostí kolem 170 kilometrů v hodině.

Jeho zběsilá jízda ale neušla policejnímu strážníkovi Donu Crooksovi na pravidelné dopravní hlídce. Okamžitě zapnul majáky a začal auto pronásledovat. Nakonec se mu vůz podařilo předjet a přinutil jej zastavit.

Porod ženy prožil v poutech na stanici

„Snažili jsme se mu vysvětlit, co se děje,“ líčí Bridget. Nervózní manžel křičel, že jeho žena rodí. Bridget se snažila strážníkovi vysvětlit, že jde o velmi předčasný porod. Strážník Crooks nakonec donutil Zaka vystoupit z auta, nasadil mu pouta a pro rodící ženu zavolal záchranku.

Zatímco Bridget na nemocničním sále rodila, Zak seděl v poutech na policejní stanici. Zde byl pokutován za neuposlechnutí příkazu k zastavení a nebezpečnou jízdu. Teprve až na přímluvu lékařů z nemocnice ho policisté propustili a Zak se mohl setkat se svou ženou a nově narozenou dcerkou Letty.

Policejní náčelník Heath Landry nabízí na celou událost ještě jiný pohled. „Byla to otázka veřejné bezpečnosti a můj člověk neměl jinou možnost než ho zadržet,“ říká. Zak Evans podle něj řídil až příliš nebezpečně. „Co kdyby boural, zranil by sebe, svou ženu i dítě, a ještě třeba někoho jiného,“ říká Landry.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám