Hlavní obsah

Neznámá žena zaplatila vyčerpaným hasičům večeři

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stejně jako jejich kolegové v řadě dalších zemí i kalifornští hasiči bojují v těchto dnech s rozsáhlými lesními požáry. Příslušníci Coltonského hasičského oddělení se večer v sobotu 8. července dočkali po vyčerpávající šichtě milého překvapení. Neznámá žena za celou směnu zaplatila útratu v místní restauraci.

Foto: Profimedia.cz

Hasiči se po náročném boji s požáry dočkali štědrého poděkování za své služby (ilustrační foto).

Článek

Ten večer si 25 unavených hasičů zašlo na večeři. Celé odpoledne hasili požár v jihokalifornském pohoří La Loma Hills a nyní toužili po jídle a pořádném odpočinku. Když chtěli zaplatit útratu, zjistili s překvapením, že není co platit.

Žena, která chtěla zůstat v anonymitě, zaplatila za hasiče celou jejich útratu, která i s dýškem činila přes 400 dolarů (to je zhruba 9000 korun). Hasičům ještě zakoupila stodolarový poukaz na nákup dezertů.

„Škoda, že jsem jí nestihl poděkovat,“ prohlásil náčelník Coltonského oddělení Tim McHargue, který se zásahu i večeře účastnil. Své díky za všechny hasiče tak alespoň zveřejnil na sociálních sítích. „Je nám ctí sloužit našim občanům,“ stojí v závěru poděkování.

„Obrovsky to zvyšuje morálku,“ řekl tiskový mluvčí hasičů kapitán TomDeBellis. „Lidé nám dělají sendviče nebo nosí limonády a chlazenou vodu jako poděkování za naši tvrdou práci. Kluci to opravdu oceňují,“ dodal s tím, že zaplacení večeře tolika lidem je přece jen neobvyklé.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám