Hlavní obsah

Předčasně narozená hrošice si užila první rodinné setkání

Novinky, tcs

Ještě před půl rokem to vypadalo, že hroší mládě, které se narodilo v cincinnatské zoo v americkém Ohiu, nepřežije. Samička Fiona se totiž narodila předčasně a pečovatelům dalo pořádně zabrat, aby ji udrželi naživu. V úterý se konečně Fiona opět setkala se svými rodiči. Setkání trvalo zatím pouze hodinu, ale o to bylo radostnější.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Předčasně narozené hroší mládě se opět setkalo s rodičiVideo: Reuters

 
Článek

Pečovatelé jsou ohledně Fiony velice opatrní. Před pár týdny ji teprve pustili k její matce, samici Bibi. S otcem Henrym se viděla jen krátce ve vnitřním výběhu. Tentokrát už ošetřovatelé pustili celou rodinu do venkovního výběhu.

„Setkání trvalo asi hodinu a nemohlo to vyjít lépe,“ uvedla pro místní televizi kurátorka savců cincinnatské zoo Christina Gorsuchová. Bibi nespustila Fionu z očí a kousancem vždy Henryho umírnila, když se jí zdálo, že si na mládě příliš dovoluje.

Foto: Profimedia.cz

Malá hrošice si užívá se svými rodiči ve venkovním bazénu

Rodinné shledání nakonec proběhlo bez větších konfliktů. Ošetřovatelé teď budou postupně zvyšovat dobu, po kterou budou všechna zvířata spolu. Doufají, že zanedlouho je budou moci pustit do venkovního výběhu natrvalo.

Fiona byla po 56 letech prvním mládětem hrocha, které se v zoo v Cincinnati narodilo. Bohužel vážila pouhých 13 kilogramů - normální váha čerstvě narozeného hrocha se pohybuje někde kolem dvojnásobku - a hrozilo, že zemře. [celá zpráva]

Díky usilovné péči ošetřovatelů teď půlroční Fiona váží krásných 170 kilo, má se čile k světu a s radostí v očích objevuje kouzla venkovního výběhu.

Reklama

Výběr článků

Načítám