Hlavní obsah

Nevěsta si vystřelila z družiček. Svatební kytici musely doběhnout a vybojovat

New Hampshire

Vdavekchtivé dívky jsou schopny pro chycení svatební kytice od nevěsty udělat kdejaký kotrmelec. A to doslova. Netradiční svatba v americkém New Hampshire je toho důkazem. Nevěsta katapultovala květenu a družičky běhaly po kopcích, aby ji získaly.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Nevěsta si vystřelila z družiček. Svatební kytici musely doběhnout a vybojovatVideo: AP

 
Článek

Obvykle se čerstvě vdaná dívka postaví zády k nezadaným kamarádkám a hodí...

Rychlejší, bystřejší nebo jen soutěživější svobodné ženy většinou vyskočí do vzduchu, srazí tu před sebou na kolena nebo prostě jen zvednou ruce a květiny jim přistanou v náručí.

Historický stroj

Ale na téhle svatbě si mladá paní objednala na louku speciální středověký „trebouchet“, kterým nechala v hadru zabalenou kytici katapultovat desítky metrů daleko. Družičky zahodily střevíčky a zuřivě se rozeběhly směrem za svou kořistí.

Některé v měkké trávě padaly, ale nevzdávaly to, zase se zvedly a běžely dál. Dvě se pak utkaly na zemi. Boj trval několik vteřin. Silnější si vítězoslavně svou výhru odnášela s úsměvem na rtech. Hosté se samozřejmě při této podívané bavili.

Zvyk

Ke svatebnímu dni se váže velké množství tradic, které jsou mnohdy staré i několik století. Většinou mají tyto zvyky zaručit manželům spokojené žití a zdravé potomky. Jedním z nejstarších zvyků, který by neměl chybět na žádné pořádné svatbě, je právě házení svatební kytice. Ta dívka, která hozenou kytici chytne, by se měla stát příští nevěstou.

Trebuchet

Byla obléhací zbraň pracující na principu vahadla - nerovnoramenné páky a protizávaží. Jedná se o velký dalekonosný katapult dřevěné konstrukce, určený k likvidaci zejména budov a hradeb, použít jej však bylo možné i k rozbití těsných formací pěchoty.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám