Hlavní obsah

Vzácného bílého delfína natočili ve volné přírodě

USA/Kalifornie

Delfíni jsou vděčným objektem focení či natáčení všude na světě. Američance Kate Cummingsové se podařilo natočit „albína“ - delfína indočínského. A to navíc v pro něj netypickém prostředí – ve východním Pacifiku u amerického pobřeží.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Povedlo se natočit vzácný druh delfína „albínského“ ve volné příroděVideo: AP

 
Článek

Zatímco delfíni skákaví jsou obvykle šediví, jedinečný mořský savec v Monterey Bay v Kalifornii má kůži zbarvenou doběla. Vedle svého šedivého kolegy působí pod hladinou až fosforeskujícím dojmem.

„Tito delfíni jsou ve volné přírodě vzácným úkazem. Tenhle je zatím jediný ve vodách východního Pacifiku. Spatřit ho je skutečně unikátní zážitek,“ řekla agentuře AP Kate Cummingsová s tím, že bílého fešáka poprvé spatřila na stejném místě přede dvěma lety.

Delfín s bílou kůží je bílý do chvíle, dokud mu nic nevadí. Pak se zbarví dorůžova. Tento jev je způsoben velmi tenkou kůží, kterou vzácný delfín má. Krevní cévy tak podle Dailymailu mohou způsobit změnu pleti v závislosti na emočním stavu.

Delfín indočínský nebo také hongkongský růžový delfín či čínský bílý delfín může žít v oceánu nebo i ve sladkých vodách, jakými je například Perlová řeka. K životu však potřebuje čistou vodu a klidnější prostředí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám