Hlavní obsah

Řidička se vřítila stokilometrovou rychlostí přímo do bazénu

Novinky, tcs

O štěstí v neštěstí může hovořit 73letá řidička z Colorado Springs. Při vyjíždění z hotelového resortu si spletla pedály a sešlápla plyn místo brzdy. Auto prudce vyrazilo do svahu, prorazilo plot a nakonec skončilo v bazénu.

Foto: Kyla Galer, ČTK/AP

Auto po několika momentech kleslo pod hladinu vody.

Článek

Nehoda se odehrála 3. července kolem osmé hodiny ranní. Šokovaná seniorka se do kopce vyřítila vysokou rychlostí, policie ji odhaduje na necelých 100 kilometrů v hodině. Železný plot kolem bazénu tak nebyl žádnou překážkou.

U bazénu v tu chvíli postávali pouze tři lidé. Okamžitě se ženě uvězněné ve voze vrhli na pomoc. „Uvázla tam, nešel jí rozepnout pás. Protáhl jsem se okénkem a uvolnil jsem ji,“ popisuje dramatické okamžiky Corey Youso.

Foto: Jerilee Bennett/The Gazette, ČTK/AP

Bazén musel být po nehodě vypuštěn.

Další muži rovněž skočili do bazénu a společnými silami se jim podařilo řidičku vytáhnout jen pár okamžiků předtím, než auto kleslo ke dnu. „Štěstí, že byl bazén ještě zavřený,“ říká Youso. Za pár hodin by bylo ve vodě plno lidí a mohlo tak dojít k obrovské tragédii. Takto se celá nehoda obešla bez zranění.

Foto: Jerilee Bennett/The Gazette, ČTK/AP

Auto vypadá jako nové. Vypadá...

Seniorka byla po nehodě převezena do nemocnice na kontrolní vyšetření. Policie ji vyšetřuje kvůli neopatrnému řízení. Bazén musel být vypuštěn, aby se auto dalo jeřábem vytáhnout. Vůz neopatrné řidičky je na odpis.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám