Hlavní obsah

Potápěč zdolal 60metrovou hloubku bez pomoci přístrojů

Novinky, Martin Vlk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Videonahrávka z Egypta ukazuje neuvěřitelný moment, kdy se freediver řítí do více než 60metrové hloubky bez jakéhokoliv dýchacího přístroje.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Potápěč zdolal 60metrovou hloubku bez pomoci přístrojůVideo: AP

 
Článek

Hlavním aktérem je Alexej Molčanov. Jeho mimořádný sportovní výkon se odehrává v Rudém moři přímo v tamějším útvaru známém jako Blue Hole - Modrá díra.

Zkušený ruský potápěč dokáže zadržet dech na osm minut a třicet tři sekund. Během celé akce je z bezpečnostních důvodů připevněn k lanu, které končí až v daleké strašidelné propasti. Alexej se v jednu chvíli téměř ztratí v temnotě, kde se otočí a zahájí úspěšný výstup nahoru.

Disponuje vlastními technikami

Pozoruhodné záběry pořídil Vital Bazarov během tréninkového cvičení, při kterém Alexej svým studentům ukázal několik pozoruhodných technik. Alexej tvrdí, že po osvojení jeho technik je běžný člověk schopen potopit se až do 30 metrů.

Jeho osobním a zároveň světovým rekordem je dosažení hloubky 129 metrů (s ploutvemi). Zvládl to za tři minuty a padesát sekund.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám