Hlavní obsah

Překonal světový rekord v počtu kliků na dvou prstech. S 18 kilogramy na zádech

Novinky, Martin Vlk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pákistánec stanovil nový rekord v netradiční disciplíně. Překonal nejvyšší počet opakování za jednu minutu - dělal kliky na dvou prstech a na zádech měl 18kilogramové závaží.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Pákistánec vytvořil rekord v klikování na dvou prstech se zátěžíVideo: Caters News, AP

 
Článek

Video zachycuje sedmadvacetiletého Irfana Mehsúda z pákistánského města Dera Ismail Khan, který za pouhou minutu zvládne 22 kliků. Výkon by to nebyl nijak závratný, kdyby muž po celou dobu cvičení nebalancoval pouze na svých palcích a na zádech neměl ruksak s 18kilovým závažím.

Jak byla tato výzva vyčerpávající, dokazuje část záznamu, kdy byl Irfan nucen zastavit a na chvíli si odpočinout. Odhodlání překonat rekord však bylo silné a nakonec mu pomohlo se již po osmé zapsat do Guinnessovy knihy rekordů.

„Jsem velmi šťastný, že jsem to dokázal. Překonávat stále více Guinnessových rekordů je moje vášeň,“ prozradil. Irfan již od mládí cvičí kung-fu a dodává, že jeho hlavní inspirací je mistr bojových umění, kaskadér a herec Jackie Chan.

Chtěl by pomoc od vlády

„Sledoval jsem jeho filmy od dob, kdy jsem studoval na základní škole. Jackie Chan je pro mě inspirací a má obrovský dopad na můj život,“ uvedl.

Irfan má dokonce svoji vlastní akademii, kde trénuje bojovému umění 70 mladých studentů. Akademie s názvem „Jackie Chan Academy” je pro všechny zdarma, avšak má omezenou kapacitu.

„Je hezké vidět, že mladíci mají zájem o bojová umění, ale bohužel nemůžu nabrat více členů z důvodu nedostatku financí na nákup vhodného vybavení. Chtěl bych, aby mi pákistánská vláda pomohla. Mohl bych trénovat více lidí, kteří by poté reprezentovali naši zemi na různých mezinárodních akcích, a učinili tak Pákistán hrdým národem,“ dodal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám