Hlavní obsah

Muž spadl v Yellowstonském parku do horkého pramenu, přežil

Novinky, vps

Jednadvacetiletý Američan utrpěl popáleniny poté, co v úterý v Yellowstonském národním parku na severu USA spadl do horkého pramenu. Záchranná služba ho převezla do nemocnice, kde je ve vážném, ale stabilizovaném stavu. Loni v parku jeden návštěvník po pádu do horkého pramenu zemřel.

Foto: Profimedia.cz

Yellowstonský národní park. Ilustrační foto

Článek

Dylan Gatete, který pracuje v jednom z hotelů poblíž parku, byl na výletě s přáteli. Ze zatím nezjištěných příčin spadl do jednoho z pramenů. Voda v nich může mít teplotu až 93 stupňů Celsia, mladík měl proto štěstí, že vyvázl živý.

„Neustále návštěvníky upozorňujeme, že musejí zůstávat na stezkách, a to nejenom kvůli ochraně přírody, ale také pro jejich vlastní bezpečnost,“ citovala ve čtvrtek BBC z prohlášení náčelníka parku Dana Wenka, který dodal, že půda v okolí pramenů je velmi nestabilní.

Záchranáři napřed Američana převezli do nemocnice v Montaně, odkud ho letecky přepravili do vhodnějšího zařízení v Salt Lake City v Utahu, uvedla agentura AP. Nehoda je podle mluvčího parku předmětem vyšetřování.

Letos se jedná o první vážné zranění v termální části Yellowstonského parku. Loni v červnu došlo v parku k úmrtí poté, co 23letý muž opustil stezku a při focení nad horkým pramenem uklouzl a spadl do něj. Přivolaní rangeři jeho tělo nemohli vyprostit, protože se stmívalo a blížila se bouřka. Druhý den už ho nenašli, protože se rozložilo. [celá zpráva]

Yellowstonský národní park se nachází na území amerických států Idaho, Montana a Wyoming. Nachází se v něm velké množství horkých pramenů a zhruba 500 gejzírů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám