Hlavní obsah

Snaha o světový rekord. Z Kuby do Key West na paddleboardu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kuba

Tři Američanky se rozhodly dostat se z ostrova Kuba na nejbližší 150 km vzdálené americké území Key West po moři na paddleboardu. Rády by tak získaly světový rekord a pomohly dobré věci.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Snaha o světový rekord. Z Kuby do Key West na paddleboarduVideo: Reuters

 
Článek

Aimee Spectorová, Cynthia Aguilarová a Karen Kimová se rozhodly pokořit své vlastní síly. „Budeme první ženská štafeta, která kdy pádlovala z Kuby na Key West,“ tvrdila agentuře Reuters Aguilarová s tím, že pádlovat hodlají bez přestávky a doufají, že vzdálenost urazí za 20 - 25 hodin.

Tři ženy se musí spolehnout pouze na sílu ve svých pažích. Na prkně totiž žádný jiný motor není. Pro jistotu ale za štafetou popluje záchranný člun, kdyby se stala jakákoliv nepředvídatelná událost. Přestože počasí bylo klidné, uprostřed oceánu se může stát cokoliv.

Přestože jsou prý dobře připravené, mají jisté obavy. „Myslím, že nejtěžší část bude únava. Zabere to určitě celý den a noc. Bude výzva zůstat soustředěná. Vím, že to zvládneme, ale určitě to bude největší výzva našeho života,“ tvrdí Spectorová.

Žraloci a medúzy

Většina lidí by se obávala například ze setkání se žralokem nebo hejnem žhavých medúz. Dámy jsou ale připravené i na tato nebezpečí. „Prostě se jakoby zmrazíme, počkáme, až odplave a budeme pokračovat,“ tvrdí Aguilarová.

Tenhle závod se sebou sama nepodnikají dámy jen pro zábavu. Rády by svým činem dostaly do podvědomí lidí charitativní organizace, jako jsou Oceans of Hope a Special Olympics 305. „Chceme tímto také světu říct, že cokoliv je možné, cokoliv si usmyslíte, se dá splnit,“ říká Kimová.

Přestože Američanky vyrazily na svých prknech ve čtvrtek odpoledne, tudíž by už měly dávno být na Key West, zatím žádná média o výsledku neinformovala. Pouze na Facebooku kapitánky týmu Aimee Spectorové lidé gratulují k úspěchu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám