Hlavní obsah

Nevšední gastronomický zážitek - večeře ve čtyřiceti metrech nad zemí

Belgie

Milovníci jídla a adrenalinových zážitků si nyní přijdou na své v Belgii. Gurmáni zde mohou večeřet s hlavou doslova v oblacích. Kromě silného žaludku už potřebujete jen rezervaci a naditou peněženku.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Nevšední gastronomický zážitek - večeře ve čtyřiceti metrech nad zemíVideo: Reuters

 
Článek

Po příchodu hosté usednou do pohodlných židlí, kde je personál řádně připoutá, protože bezpečnost stolujících je na prvním místě. Následně jsou jeřábem vynášeni i s naaranžovaným stolem na zem. Stoupají až do té chvíle, dokud není Brusel vidět z ptačí perspektivy.

Společně se strávníky cestují k výšinám i kuchaři a zaměstnanci kuchyně. Jakmile dosáhnou kýžené výšky, kuchaři začnou předvádět svůj um. A že nejen nač se dívat, ale i co ochutnávat. Jeden z šéfkuchařů Bart de Pooter vlastní vyhlášenou restauraci De Pastorale ve městě Reet poblíž přístavního města Antverpy.

Menu

De Pooter si na jídle a jeho výběru dává vždy velmi záležet. Je si vědom, že hosté mívají velmi mlsné jazýčky. Mezi oblíbenou kombinaci patří pětichodové menu složené například z holštýnského hovězího s hráškem, chřestu na divokém česneku s pórkovou omáčkou či salátu z pohanky a zázvoru. Veškeré pokrmy jdou doprovázeny vybranými víny a šampaňským.

Atrakce se nachází v přední části veřejného parku Cinquantenaire. Před jedenácti lety ji vymyslel David Ghynselsem. Rozšířila se do celého světa. Zážitek stojí 285 euro a je k mání do 18. června.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám