Hlavní obsah

Policie na jihu Ruska pátrala po ufonech. Neměli vládní povolení

Moskva

Policie na jihu evropského Ruska pátrala po sedmimetrových mimozemských bytostech, jejichž výskyt na předměstí Krasnodaru ohlásil úřadům bdělý občan. Hlídka sice na místě nic nevypátrala, ale na jejím hlášení si s chutí smlsla místní i celostátní média.

Foto: Profimedia.cz

Policie v Krasnodarském kraji na subtropickém jihu Ruska. Ilustrační foto

Článek

„Obyvatel vsi Vodniki se 2. června okolo 04:00 nacházel na silnici u krasnodarského (sídliště) Vitaminkombinat a uviděl, jak vesmírné lodě v blízkém lesíku provedly výsadek mimozemšťanů, sedmi bytostí v stříbrných skafandrech o vzrůstu asi sedmi metrů. Vzhledem k tomu, že akce nebyla povolena vládou a vesmírné lodě narušily vzdušný prostor Ruské federace, se občan obrátil na policii,” napsal nadporučík Alexej Grečiškin v hlášení svému náčelníkovi.

Ve reportu dodává, že pátrání na místě činu bylo negativní: „Očití svědci nezjištěni, narušení veřejného pořádku nezjištěno, vesmírné lodi nezjištěny.” Nicméně navrhl celý případ k dalšímu prověřování.

Asi se jim tam nelíbilo...

Krasnodarská policie na dotazy novinářů vysvětlila, že strážníci jsou ze zákona povinni prověřovat všechna hlášení od občanů - a že v dotyčném případě, jakkoli podivném, oznamovatel mimozemského výsadku nejevil známky ani opilosti, ani požití jiných omamných látek, poznamenal server Newsru.com.

Novinka o mimozemském výsadku podle agentury Regnum vyvolala debaty na sociálních sítích: nevěřící většina vše shledala abnormální hloupostí, ale další míní, že „mimozemšťanům se u nás nelíbilo, a tak rychle odletěli”.

Reklama

Výběr článků

Načítám