Hlavní obsah

Lázně v Tokiu neměly zákazníky, přišly proto s kurzy pro naháče

Novinky, sir

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Manažerovi dříve oblíbených lázní v Tokiu začalo vadit, že do nich přestali chodit mladí lidé. Proto začal nové zákazníky lákat na originální kurzy. Aktuálně nabízí lekce hry go. Posluchači se jich účastní během koupele, a to buď úplně nazí, nebo jen s ručníkem kolem pasu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Naháči se v lázních učí hrát go, ženy však musí být před učitelem oblečenéVideo: Reuters

 
Článek

Před druhou světovou válkou byly veřejné lázně v Japonsku velmi oblíbené. Po roce 1945 se však začaly více využívat domácí koupelny a služby, jaké nabízí i lázeňský dům Sunrise v japonské metropoli, přestaly být využívány. Chodí tam převážně lidé důchodového věku.

Manažer lázní Sunrise a zároveň vnuk jejich zakladatele se však rozhodl, že dědečkův podnik opět postaví na nohy. Nové zákazníky láká na kurzy zájmových kroužků. Budou měsíční a jejich náplň bude záviset na aktuální dostupnosti lektorů, napsala agentura Reuters.

Aktuálně tu probíhají kurzy hry go. Zajímavostí je, že učitel i žáci jsou během výuky prakticky nazí. Pokud zrovna nejsou ve vodě, mohou si vzít kolem pasu ručník, stejně jako to udělal lektor na videu. Není to však povinné.

Přísná pravidla

„Myslím si, že když jsou lidé nazí, tak jsou si rovni a ignorují svůj status. Proto věřím, že jsou naši návštěvníci otevření, díky čemuž si mohou plně užívat kurzy a během nich se ptát na vše, co je zajímá,“ komentuje svoje rozhodnutí manažer lázní Jujči Tamura.

Dodává, že učitelem i žákem se může stát prakticky každý. Hodina lekce v lázních vyjde v přepočtu na necelých 100 korun.

Fungují tu však jistá společenská pravidla. Pokud je lektorem muž, může odhalen učit jen pánské publikum. V přítomnosti dam učí oblečen a něžné pohlaví si během lekcí užívá pouze koupele nohou. Učitelky se zase mohou v celé své kráse promenádovat jen před ostatními ženami.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám