Hlavní obsah

Děti se přišly podívat do akvária na ryby, v nádrži na ně ale čekalo překvapení

Novinky, Barbora Sirová

Nečekanou podívanou si pro skupinku malých návštěvníků připravilo akvárium v newyorském Brooklynu. V nejstarší budově tohoto typu ve Spojených státech probíhala minulý týden přehlídka amerického námořnictva, děti tak mohly kromě ryb pozorovat také vojenské potápěče.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Návštěvníkům salutovali z akvária američtí námořníciVideo: Reuters

 
Článek

Minulý týden proběhl v New Yorku 29. ročník Týdne námořní flotily, který zahrnuje řadu přehlídek pro místní obyvatele. Mezi ně patřilo i představení vojenských potápěčů připravené pro skupinku dětí, které navštívily newyorské akvárium. O sledování vodních živočichů nepřišly, vojáci plavali přímo mezi nimi.

Námořnictvo se touto týdenní akcí snaží upozornit na svou činnost a přiblížit ji tak Američanům. „Hodně lidí neví, že námořní potápěči vůbec existují, a tohle je pro nás skvělá příležitost, jak jim to ukázat a sdílet s nimi naše zkušenosti,“ řekl listu Brooklyn Daily Eagle jeden z potápěčů Troy Frank. „Naším posláním je udržet lodě připravené k okamžitému boji,“ dodal.

Příprava lodí v případě války však není jedinou náplní práce námořních potápěčů. „Děláme vše od záchranných operací až po nalezení letadla na mořském dně,“ popisuje Frank. Děti, kterým zábavnou formou potápěči představovali své podvodní schopnosti, se od představení námořníků nemohly odtrhnout.

Reklama

Výběr článků

Načítám