Hlavní obsah

Lvi zaútočili na opuštěného buvola. Na útěk je zahnali jeho kamarádi

Novinky, lpl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Páreček lvů si pravděpodobně už myslel, že získá snadnou večeři, když si udělal zálusk na zraněného a osamoceného buvola. To se ale ošklivě přepočítali. O život bojujícímu kamarádovi totiž přispěchal na pomoc zbytek stáda a lvy zahnal na útěk.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Buvolí stádo přemohlo pár lvůVideo: AP

 
Článek

Dech beroucí záběry buvolí koordinace natočil Jean-Marc Descamps v jihoafrické soukromé přírodní rezervaci Timbavati v Hoedspruitu. Společně s Oliverem Lanem vedli ranní jízdu, aby turistům ukázali krásy divočiny.

„Užasle jsme sledovali tenhle boj, kdy se lvi vrhli na zraněného buvola, ten se ale i přes svá zranění odmítl vzdát a bojoval. Když se lvům konečně podařilo strhnout ho k zemi, zavěsili se na něj,“ popsal agentuře AP Lane dramatické okamžiky.

„Jenže pak přiběhl zbytek stáda a menší lev vypadal opravdu vyděšeně,“ dodal průvodce k události, kterou skupina sledovala z pouhých 25 metrů.

„Prokázala se zde pravá síla stáda, když se vrátili, aby pomohli kamarádovi. Stádu se podařilo odehnat lvy pořádně daleko a buvol byl volný,” uzavřel mladík.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám