Hlavní obsah

Bratry šikanovali kvůli dlouhým vlasům. Nechali si je růst pro dobrou věc

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šest synů Američanky Phoebe Kannistové se posledních několik let potýkalo s šikanou. Terčem posměchu se stali kvůli nezvykle dlouhým vlasům, které si nechávali růst. Nešlo ovšem o žádný módní výstřelek. Spolu s matkou se rozhodli své hřívy darovat, aby z nich mohly vzniknout paruky pro děti s rakovinou či jinými onemocněními.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Do dobročinné mise chtěla Phoebe Kannistová zapojit i svou dvouletou dceru, jenže té vlasy nerostly tak rychle. Kluci si své bujné kštice pěstovali i pět let. „Jsem neskutečně pyšná, že se moji synové rozhodli takto pomoci jiným dětem,“ řekla Kannistová pro Huffington Post.

Jenže ve škole zažili chlapci kvůli dlouhým vlasům krušné časy. Byli šikanováni nebo verbálně napadáni. Časem si ovšem na posměch zvykli a získali hroší kůži.

V pondělí přišel den D, kdy se všichni společně vydali do kadeřnictví, aby svou misi završili. Vedení salónu se dokonce rozhodlo, že nebude rodině ani nic účtovat.

Ostříhané vlasy byly posléze věnovány organizaci Children with Hair Loss, která se zaměřuje na děti, jež ztratily vlasy kvůli rakovině, alopecii nebo popáleninám. „Kluci se už začali dohadovat o tom, jak dlouho jim bude trvat nechat si vlasy znovu narůst, aby je mohli opět darovat,“ uzavřela Kannistová.

Reklama

Výběr článků

Načítám