Hlavní obsah

Cestujícího bodl v letadle škorpión

Novinky, vps

A zase ty United. V posledních dnech se o těchto amerických aerolinkách hodně píše a mluví kvůli jejich přešlapům a teď se objevil další případ, který plní zpravodajské titulky. Během letu z Houstonu do kanadského Calgary totiž na palubě jednoho pasažéra bodl zřejmě škorpión. Tentokrát z toho ale pro aerolinky žádný průšvih nejspíš nebude.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Cestující mluví o bodnutí škorpiónemVideo: Reuters

 
Článek

Kanaďan Richard Bell letěl v neděli do Calgary se svou manželkou. Zrovna jedli večeři, když v tom mu z úložného prostoru nad hlavou něco spadlo do vlasů. Instinktivně si tam sáhl a zjistil, že se jedná o živého tvora. Pasažér sedící vedle něj řekl, že se nejspíš jedná o škorpióna.

„Upustil jsem ho na tác, a když jsem ho chtěl znova zvednout, bodl mě,“ uvedl Bell pro stanici CBC.

V leknutí hodil škorpióna na zem, kde ho pohotová letuška přikryla kelímkem. Bell na něj poté šlápnul a posádka ho následně hodila do toalety a spláchla. Vystrašený Kanaďan a jeho manželka se pomocí palubní wi-fi připojili na internet a začali rychle hledat cokoliv týkající se bodnutí škorpiónem. Bell ale nevykazoval žádné zdravotní potíže, mezi pasažéry navíc byla zdravotní sestra, která ho prohlédla a dala mu preventivně prášek proti bolesti.

Žalobu nechystá

Posádka mezitím kontaktovala lékařskou pohotovost na zemi, od níž přišlo ujištění, že nejde o ohrožení života. Po přistání v Calgary už byli připravení zdravotníci, kteří vešli na palubu a Bella prohlédli. Bodnutí mu opravdu nezpůsobilo žádné problémy, což potvrdilo ještě následné preventivní vyšetření v nemocnici.

„Naše posádka pomohla zákazníkovi, který byl bodnut podle všeho škorpiónem,“ potvrdily aerolinky v prohlášení incident.

Tvor se podle Bella do letadla dostal nejspíš v zavazadle některého z cestujících. Kanaďan dle svých slov nehodlá leteckou společnost žalovat, ale doufal prý, že by mohl dostat alespoň poukaz na služby aerolinek nebo nějaké jiné bolestné.

United Airlines v posledních týdnech sklízí tvrdou kritiku za některé své kroky. Pobouření vyvolal nejprve případ z konce března, kdy dopravce odmítl pustit na palubu dvě dívky, protože měly oblečené legíny. Minulou neděli pak aerolinky nechaly velmi nevybíravým způsobem vyvést z letadla cestujícího, který byl náhodně vybrán k opuštění stroje. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám