Hlavní obsah

Osmiletý klučina vzal autem čtyřletou sestru do restaurace

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Osmiletý chlapec z amerického státu Ohio se rozhodl vyrazit autem do restaurace pro jídlo, neboť matka usnula a on doma nenašel nic, čím by zahnal hlad. Protože byl podnik dva kilometry daleko, půjčil si od rodičů klíčky od auta a naložil čtyřletou sestru na sedadlo spolujezdce. Když se místní policista divil, že hoch ani jednou nenaboural, dozvěděl se, že se naučil řídit na internetu.

Foto: Vojtěch Pospíšil, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Policista Jake Koehler místní televizi WKBN řekl, že chlapec musel na cestě zatočit doprava a projet čtyři světelné křižovatky. Podle svědků, které vyslechl, malý řidič dodržoval pravidla, zastavoval na červenou a nezpůsobil žádný problém. Když jej však místní viděli za volantem, okamžitě volali policii. „Zeptal jsem se ho, jak se naučil řídit. A on řekl, že se díval na instruktážní videa na YouTube,“ řekl Koehler.

Cesta k vytouženému cheeseburgru byla o to náročnější, že chlapcova rodina vlastní starší model vozu, který nemá posilovač řízení, a proto každé otočení volantu jej stálo hodně sil. Když dojel k výdejnímu okénku restaurace McDonnald‘s a sdělil svou objednávku, obsluha to prý nejprve považovala za vtip a hledala rodiče skryté na zadních sedadlech. Když je nenašla, počkala s dětmi na příjezd policisty.

Cheeseburgru se nakonec děti přece jen dočkaly ještě před tím, než je Koehler vzal na stanici a zavolal nic netušící rodiče.

Reklama

Výběr článků

Načítám