Hlavní obsah

Američan pomáhá postiženým zvířatům opět na nohy

Novinky, zkr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sterling

Poníci, kozy, psi a další zvířata, to všechno jsou klienti Derricka Campany z Virginie, kterému se přezdívá Dr. Dollitle podle filmového veterináře, jenž rozuměl řeči zvířat. Američan se ale specializuje pouze na výrobu protéz. Díky němu se řada jeho pacientů mohla znovu postavit na nohy, uvedla agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Díky Campanovým protézám může poník opět chodit Video: Reuters

 
Článek

Poník Angel Marie se narodil se zdeformovanými končetinami. Byl natolik zmrzačený, že nemohl chodit. To se však změnilo po péči Campana.

„Upřímně, když jsem spatřil Angel Marii, měl jsem pocit, že jí nebudu schopen pomoci, protože to byl závažný případ. A když ji teď vidím chodit, je to, jako by se sen stal skutečností, jako by se stal zázrak,“ popsal veterinář.

Na přední nohy použil protetik ze Sterlingu, který se původně věnoval výrobě protéz pro lidi, vysoce odolné medicínské plasty.

Jak sám uvádí, nabízí finančně zajímavou alternativu k invazivním veterinárním zákrokům.

Až s 80 procenty svých pacientů se Campana nikdy nesetkal osobně, protézy navrhuje na dálku podle velikosti jedince, jeho rasy nebo podle velikosti pahýlu. Mimo jiné vytvořil umělé končetiny pro slona v Thajsku, který o ně přišel kvůli nášlapné mině.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám