Hlavní obsah

Eskalátor změnil směr jízdy a rozjel se rychleji, lidé padali

Novinky, vps

Dramatická nehoda se stala v sobotu v jednom z nákupních center v Hongkongu. Eskalátor, který jel nahoru, najednou změnil směr jízdy. Kromě toho se ještě rozjel větší rychlostí, takže zaskočení lidé neměli moc šancí jízdu ustát. Podle místních médií utrpělo zranění minimálně 18 osob.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Eskalátor se rozjel na opačnou stranuVideo: Reuters

 
Článek

Na záběrech z bezpečnostní kamery je vidět, jak se nahoru jedoucí eskalátor zastavil a poté se okamžitě rozjel dolů. Prvních pár lidí ještě stačilo schody bez úhony opustit, další už ale na úpatí eskalátoru padali, až se vytvořila hromada z jejich těl.

„Jelo to dvakrát rychleji, než je běžné,“ citoval zpravodajský web South China Morning Post ženu, která si při nehodě zranila nohu.

„Stalo se to tak náhle, že lidé nestihli včas reagovat. Víc než 10 jich popadalo na sebe,“ řekl jeden z návštěvníků obchodního domu.

Agentura Reuters s odkazem na místní média uvádí 18 zraněných, přičemž jeden muž byl po úrazu hlavy ve vážném stavu.

Příčina 45 metrů dlouhého eskalátoru se nyní vyšetřuje. Mluvčí centra k incidentu uvedla, že za dobu provozu s těmito jezdícími schody nebyly žádné problémy. Poslední inspekce eskalátoru proběhla ve čtvrtek a žádnou závadu nenašla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám