Hlavní obsah

Pracovníci zoo zachránili předčasně narozené hroší mládě

Novinky, dov

Pečovatelé v zoologické zahradě v Cincinnati v Ohiu si po více jak měsíci mohli konečně oddychnout. Hroší mládě, které se své matce narodilo o celých šest týdnů dříve, mělo velmi nízkou porodní váhu a hrozilo, že uhyne. Po více než měsíci se ale díky svým pečovatelům konečně dostalo z nejhoršího.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Pracovníci zoo zachránili předčasně narozené hroší mláděVideo: Reuters

 
Článek

Hrošice Fiona se narodila 24. ledna tohoto roku a dala svým lidským opatrovníkům skutečně zabrat. O její život dbalo celkem 22 zaměstnanců zoo, kteří se okolo nedonošené hroší slečny točili ve směnách.

Její porodní váha byla necelých 13 kilogramů, přitom typické mládě hrocha by mělo vážit obvykle 25 až 50 kilo. Veterináři se Fiony ale nehodlali vzdát. V zoologické zahradě v Cincinnati v Ohiu se totiž nenarodil žádný hroch už přes 75 let.

Malou hroší slečnu proto doslova vypiplali z toho nejhoršího. Každý den ji krmili, udržovali její kůži mokrou a pomalu ji navykli na plavání v bazénu, aby nabrala sílu. Ze začátku mláděti šlo skutečně o život a v zoo museli pomáhat i lékaři z dětské nemocnice v Cincinnati, aby Fioně do nohy zavedli nitrožilní výživu.

Dnes už ale Fiona sama chodí i plave a přibrala 12 kilogramů. Její dny jsou plné krmení, spánku a dovádění ve vodě, kde prozatím vydrží v kuse zhruba 15 minut. Zoo doufá, že by se hrošice mohla brzy vrátit ke svým rodičům, Henrymu a Bibi, kteří ji zatím pozorují zpovzdálí.

Reklama

Výběr článků

Načítám