Hlavní obsah

Krabí invaze. Stovky korýšů zabraly rybářům kemp

Novinky, dov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na neobydleném ostrově v Jižním Pacifiku si David Widdick s přáteli užívali rybářský víkend, když tu se k nim znenadání přidaly stovky nečekaných hostů.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Stovky krabů poustevníků zabraly rybářům kempVideo: Caters News, AP

 
Článek

Krabi se v tábořišti, kde David a další jeho známí měli strávit víkend, objevili z ničeho nic a zabrali velkou část okolní plochy. Krabi poustevníci si během krátké chvíle přivlastnili celý ostrov a Widdicka s jeho přáteli zahnali až na cíp pevniny. Tam se dokonce ke skupině přiblížili i větší, mnohem hrozivěji vyhlížející krabi palmoví, kteří viseli z blízkých stromů.

„Byli jsme tam jen asi patnáct minut a najednou byli všude, nedokázali bychom je ani napočítat,“ řekl David. „Několikrát jsme o ně zakopli, čemuž se nedalo vyhnout, protože byli opravdu všude. Od palmových krabů jsme se snažili držet dál, protože se ukázali být docela agresivní.“

Po nějaké chvíli si ale na velkou společnost výletníci zvykli a dokonce pro stovky krabů našli i dobré využití. „Překvapivě velmi dobře po nás dokázali vyčistit talíře od jídla,“ usmál se Widdick, který krabí invazi na ostrov zaznamenal na videu. Po zbytek víkendu prý s nimi všichni přítomní lidé dokázali harmonicky vycházet. „Není se nad čím rozmýšlet, hned bych se tam chtěl vrátit, bylo to úžasné.“

Reklama

Výběr článků

Načítám