Hlavní obsah

Kavárna ve Vídni si účtuje za nabíjení mobilů

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

K neobvyklému kroku přistoupila majitelka jedné kavárny ve Vídni. Ve vyhledávaném podniku začala účtovat zákazníkům poplatek za to, že si nabíjejí své mobilní telefony.

Foto: Heinz-peter Bader, Reuters

V kavárně v tomto slavném domě si účtují za nabíjení mobilů a dalších zařízení.

Článek

Kavárna ve slavném Hundertwasserhausu, díle architekta a malíře Friedensreicha Hundertwassera, poplatek ve výši jednoho eura zavedla už loni, ale do popředí zájmu se dostal až tuto středu, kdy rakouský list Österreich zveřejnil účtenku z podniku, na níž byla mezi položkami právě tato přirážka za „elektřinu“.

„Turisté, to je pořád elektřina, elektřina, elektřina. Pardon, ale kdo to za mě zaplatí,“ řekla agentuře Reuters majitelka kavárny Galina Pokorny.

Zákazníci, kteří posedí třeba 15 minut, si můžou své mobily, tablety nebo notebooky nabít stále zdarma, ale jakmile budou v kavárně vysedávat přes hodinu, musejí počítat s poplatkem.

„Je to víc a víc extrémní. Lidé přijdou a myslí si, že všechno je dostupné a zadarmo. Provozuji kavárnu, ne internetovou kavárnu,“ dodala majitelka, která prý neví o dalších podnicích, jež by si účtovaly podobný poplatek.

Anketa

Souhlasíte s rozhodnutím majitelky kavárny zpoplatnit nabíjení mobilů a tabletů?
Ano
83,8 %
Ne
16,2 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 2396 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám