Hlavní obsah

Úsměv a kývat. Trump předstíral, že rozumí japonskému premiérovi

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký prezident Donald Trump se postaral o pozdvižení. Během tiskové konference s japonským předsedou vlády neměl v uchu zařízení, do kterého by mu tlumočnice překládala premiérova slova. Trump se ovšem na Šinza Abeho usmíval a kýval, jako kdyby bez problému rozuměl. Naslouchátko si nasadil, až když došlo na otázky novinářů, mezi kterými byli i japonští žurnalisté.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Donald Trump s japonským premiérem na tiskové konferenci Video: Reuters

 
Článek

Podle tiskové mluvčí Bílého domu Sarah Huckabee Sandersové Trump opravdu zařízení neměl. „Proslov předsedy vlády Šinza Abeho ovšem viděl předem a velmi intenzivně spolu před tiskovou konferencí mluvili,“ obhajovala prezidenta mluvčí. Během premiérova proslovu Trump na jeho slova reagoval pokývnutím a úsměvem, ačkoli se někteří lidé na sociálních sítích domnívají, že vůbec neměl tušení, o čem Abe mluví.

Trump nemá v uchu sluchátko s tlumočnicí. Takže předstírá, že rozumí japonštině.

Sluchátko si Trump nasadil teprve ve chvíli, kdy došlo na otázky novinářů, některé totiž byly v japonštině. Předmětem debat se také stalo podání ruky mezi oběma státníky, které bylo podle některých trapně dlouhé. Na jeho konci údajně japonský premiér protočil oči, píše britský server The Guardian. Trump novinářům pak chválil Abeho pevný stisk.

Trump s japonským premiérem nyní míří na Floridu, kde pobudou v prezidentově letní vile. Šinzó Abe byl jediný světový státník, který se s Trumpem setkal už před jeho inaugurací, a je po britské premiérce Therese Mayové druhým politikem, který přijel na oficiální návštěvu.

Reklama

Výběr článků

Načítám