Hlavní obsah

Bizarní zvířecí přátelství: Opice adoptovala opuštěné štěně

Novinky, dov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V indickém městě Iláhábád se místní lidé těší z neobvyklého zvířecího přátelství. Opice, které zřejmě pošlo její vlastní mládě, se odtrhla od své tlupy a přijala za vlastního malého psa — pouličního voříška. Lidé ve městě vidí opici a štěně neustále spolu, zvířata se totiž navzájem ani na chvíli neopouštějí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Opice si adoptovala štěňátkoVideo: AP

 
Článek

„Když jsme je poprvé viděli spolu, báli jsme se, že tomu štěněti ublíží, ale ona se o něj stará přesně jako o své vlastní mládě. Omývá ho, vybírá mu dokonce i klíšťata,“ říkají o neobvyklé zvířecí rodince místní.

Opice druhu makak rhesus štěně nosí po městě a jen tak se od něj nenechá odehnat. Když se k ní lidé příliš přiblíží, utíká od nich i s malým psíkem v náručí. Překvapivě ani voříšek z ulice neopouští její přítomnost a trpělivě ji nechává o sebe pečovat.

Úspěch po celém světě

Video z Iláhábádu, jak adoptivní opičí matka chová svého nalezence na klíně a čistí mu srst, dojímá diváky po celém světě. V Indii jsou lidé obvykle svědky zuřivých rvaček mezi opicemi a pouličními psy, a proto mnohé diváky tohle neobvyklé přátelství naplňuje nadšením.

„Lidé ve městě ještě nic takového nikdy neviděli. Je možné, že ta opice během zimy ztratila své vlastní mládě a to štěně jí ho nahradilo,“ řekl k tomu obyvatel Iláhábádu Shiv Shankar Mishra.

Makak rhesus (Macaca mulatta) je nejznámější druh opice rozšířený v Asii. Obvykle žije blízko lidských usedlostí a s lidmi se nebojí navazovat kontakt.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám