Hlavní obsah

Muž ukradl ve Vídni tramvaj. Jen tak

Novinky, vps

Krátké chvíle, kdy byla ve Vídni bez dozoru tramvaj na lince 60, využil jeden muž, který usedl na místo řidiče a se strojem se rozjel. Jeho dobrodružství mu ale nevydrželo ani dvě stanice a nakonec ho zadržela policie. Vyklubal se z něj bývalý zaměstnanec dopravního podniku, jehož motiv ke krádeži ale zůstává nejasný.

Foto: Profimedia.cz

Tramvaj ve Vídni. Ilustrační foto.

Článek

K incidentu došlo v sobotu ve stanici Rodaun v jihozápadní části města. Řidič tramvaje si odskočil na toaletu a zamkl kabinu. Jízdy chtivý Rakušan se ale do ní i přesto dostal. Když se pak řidič vrátil na zastávku, tramvaj už nenašel.

Šestatřicetiletý únosce uvedl tramvaj do pohybu a pasažérům podle listu Die Presse oznámil, že ve vozidle nemají co dělat, protože se jedná o speciální jízdu. Těžko soudit, co měl v úmyslu, protože jeho únikové možnosti byly velmi omezené a dopravní společnost navíc velmi rychle zjistila, že něco není v pořádku a na lince vypnula přívod proudu.

Jízda tak trvala jen velmi krátce. Policie muže o den později vypátrala a zadržela. Jedná se o bývalého zaměstnance dopravního podniku provozujícího tramvaje. Z vyšetřování ale vyplývá, že muž neměl očividně žádný motiv ke svému činu a nejednalo se prý ani o pomstu vůči bývalému zaměstnavateli.

Výpověď dal ve firmě už před lety a aktivační klíč k tramvaji taktéž odevzdal, takže zůstává nejasné, jak se mu vlastně podařilo vozidlo unést, uvedla BBC s odkazem na rakouská média.

Policie případ dále vyšetřuje, muže zatím propustila, ale zároveň ho obvinila z krádeže vozidla veřejné hromadné dopravy. Jeho identita nebyla zveřejněna na základě rakouských zákonů na ochranu osobnosti.

Reklama

Výběr článků

Načítám