Hlavní obsah

Adrenalinový nadšenec vyzkoušel skok z nejvyššího mostu světa

Novinky, dov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na konci minulého roku Čína představila světu další dech beroucí stavbu. Je jí most Pej-pchan-ťiang, který se tyčí do výšky 565 metrů a stal se tak nejvyšším mostem světa. Přirozeně nalákal i nadšence adrenalinových sportů.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Číňan jako první v historii skočil z nejvyššího mostu na světěVideo: Reuters

 
Článek

Stavba mostu, který propojuje hornaté regiony Kuej-čou a Jün-nan, trvala tři roky a spolkla přes 140 miliónů dolarů. Místním zkrátil cestu mezi městy Liou-pchan-šuej a Süan-wej z pěti hodin na pouhé dvě.

Most byl otevřen vloni 30. prosince a už letos 6. ledna z něj skočil první odvážlivec, čínský sportovec s přezdívkou Adam (29). Na svém kontě měl už několik úspěšných skoků, ovšem neuvěřitelná výška mostu a kaňon pod ním představovaly zcela novou výzvu.

Na videozáznamu můžete vidět, jak Adam svůj padák otevřel po deseti sekundách pádu, necelých 200 metrů nad zemí.

Čína už představila světu vícero unikátních mostů. Údiv přitahuje nejdelší a nejvyšší skleněný most, který byl otevřen roku 2016, a procházku po něm zvládnou jen skuteční odvážlivci se silnými nervy. V roce 2011 byl také zprovozněn nejdelší most přes moře, který spojuje přístavní město Čching-tao a ostrov Čchuang-tchao. Most má na délku neuvěřitelných 42,5 kilometru.

Reklama

Výběr článků

Načítám