Hlavní obsah

Jeden z nejjedovatějších hadů světa slupnul k obědu krajtu diamantovou

Novinky, dov

Tahle děsivá podívaná se lidem nenaskytne každý den. V australském městě Goodna poblíž Brisbane se jedné dámě podařilo při obědě vyrušit smrtelně jedovatou pakobru východní. Jeden z nejnebezpečnějších hadů na světě totiž na jejím dvoře zrovna pojídal druhého hada - škrtiče, krajtu diamantovou.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Druhý nejjedovatější had na světě požíral jiného plazaVideo: Caters News, AP

 
Článek

Vyděšená žena co nejrychleji na svého návštěvníka, který do sebe klidně soukal tělo druhého mrtvého plaza, zavolala experty Sally a Nroma Hillovi, kteří se zabývají odchytem hadů. Ti  hrůzostrašnou scénu zaznamenali na video.

„Za celých 26 let, co vykonávám tuhle práci, jsem něco takového neviděla,“ uvedla Sally. „Nevěděli jsme, jestli bude schopný celou svou kořist sníst, ale povedlo se mu to. Pakobry východní loví myši, krysy nebo ptáky. Jen občas je uvidíte jíst mnohem menší hady.“ Pakobra východní je považována za druhého nejjedovatějšího hada na světě. Její kousnutí dokáže zabít během patnácti minut.

Lovci hada nalákali do pytle, kde mohl v klidu dokončit své „stolování”. Trvalo zhruba tři hodiny, než pakobra celého hada snědla. Poté mohla být odvezena za město, kde ji profesionálové vypustili do přírody.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám