Hlavní obsah

Istanbulský obchoďák nabízí toulavým psům přístřeší před mrazy

Novinky, dov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Extrémně nízké teploty panují po celé Evropě a ohrožují nejen zdraví lidí, ale i toulavých zvířat. V průběhu kruté zimy se tak dobrovolníci v Istanbulu pustili do záchranné akce pro opuštěné psy.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Ne každý má to štěstí, že si v těchto dnech může dovolit pohodlný život ve vyhřátém domově. Nejen lidé, ale i opuštění mazlíčci trpí neúnosnými mrazy, které zasáhly celou Evropu. Jak by někdo nevesele podotkl: „Ani psa byste ven nedostali.“

V lidech v Turecku ale tyto mrazy naopak probudily vlny soucitu a mnozí se pustili do záchrany všech zimou ohrožených čtyřnožců. V istanbulském sousedství Bakirkoy otevřelo nákupní centrum Atrium Mall dveře psům bez domova, aby v jeho prostorách přečkali mrazivé noci. Nakupující zákazníci nezůstali pozadu a psům přinesli ze svých domovů dokonce i teplé deky a krmení.

„Zvířata z ulic potřebují v těchto časech pomoc — nejen tady, ale i po celém světě,“ řekl CNN Turk jeden z dobrovolníků. Lidé v Turecku tímto soucitným aktem upozornili na nebezpečí, které v těchto dnech venku hrozí doslova všem.

Reklama

Výběr článků

Načítám